Stan Ockers

door Jose Noulez de Miguel Aan June 21, 2020

Ik heb deze week een mooi boek binnengekregen over Stan Ockers. Het boek ziet er net nieuw uit, tal van foto's en getuigenissen van grote wielerkampioenen.

Maar vooraleer ik hier meer over ga vertellen, wil ik het even hebben over "retouren". Enkele weken (of maanden) geleden heb ik hier al eens over geblogd en heb toen een lijstje gemaakt met de grappigste (en domste) redenen van retouren die ik heb gekregen. Wel, deze week heb ik er nog eentje om in te kaderen.

Retour van het boek met als titel: Grafdecoraties:

Beschrijving op bol.com van dit boek : 

"Bloembinders Frederiek Van Pamel, Bart Nys en Bart Van Hove brengen elk in hun eigen stijl ingetogen bloemencreaties om een graf te verfraaien,
om een foto van een dierbaar overledene te huldigen of gewoon om op een speciaal plekje te etaleren "

 

Reden van retour: "Verkeerd besteld > Onduidelijke productinformatie"

Dus, als ik het goed begrijp dan is de titel "Graf decoraties" onduidelijk, alsook de afbeelding op de cover is blijkbaar niet duidelijk dat het hier over grafdecoraties gaat en niet over bloemstukken op een feestelijke tafel.

In ieder geval beste koper, bent U er in geslaagd om in de top 5 te komen van redenen van retour! 😂 

Stan Ockers, van Borgerhout tot Frascati

Nog steeds is de naam Stan Ockers in Antwerpen een naam waarover vele verhalen gaan. Vooral heel veel bewondering voor wat deze volksjongen heeft betekent voor het wielrennen.

Hij was niet alleen een piste-renner, maar heeft overwinningen geboekt in "De Waalse Pijl", "Luik-Bastenaken-Luik" en won "Het wereldkampioenschap wielrennen in Frascati".

Ook eindigde hij tweede in de "Ronde van Frankrijk van 1950" en was de beste sprinter tijdens de "Tour van 1955 en 1956".

Op 29 september 1956 kwam hij zwaar ten val op de piste van het Antwerpse Sportpaleis. Op 1 oktober overleed hij aan de gevolgen van zijn val. Zijn dood bracht een golf van nationale rouw teweeg in België.

Voor de wielrenner fans: je klikt op deze link en je vindt 33 mooie boeken over deze prachtige sport!

2 opmerkingen
door jxQUbqlRMz Aan September 23, 2020

kWXMELxVNJiuwz

door HIzCmUSifKg Aan September 23, 2020

dlVIfUHgQiYRv

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN