Pffff...... ik ben er door geraakt!

door Jose Noulez de Miguel Aan July 28, 2020

De beste inkoopmaand van dit jaar (tot nu toe)

Covid-19 of gene Covid-19, de wereld draait door. Mensen blijven boeken lezen en ik blijf boeken kopen 😎💶

Het is nu bijna 1 maand geleden dat ik nog heb geblogd, hoewel ik me had voorgenomen om tenminste 1 keer te bloggen per 14 dagen. Maar ik heb in juli massa's boeken binnengekregen en die zijn pas gisteravond allemaal verwerkt.

Ik heb 978 boeken verwerkt wat wil zeggen sorteren, listen in mijn online winkel en listen op de verschillende marktplaatsen, ze verkoopklaar maken en uiteindelijk ze rangschikken in het magazijn.

Wat me opviel is dat er heel veel boeken bijzitten over spiritualiteit en enorm veel engelstalige managementboeken van universitair nivo. Alle boeken zijn in premium tweedehands kwaliteit. Dus, geen geschrijf en/of fluo op de pagina's en hier en daar een klein kreukje van de cover vooraan of achteraan. Sommige boeken hebben een voorwoord of de naam van de eigenaar op het eerste blanco blad wat helemaal niet storend is. Deze zijn bij ons gekend als "Goed"-boeken terwijl de andere boeken "Als Nieuw" zijn.

Verandering van koopgedrag

Wat al enkele jaren in stilte aan de gang was, is uiteindelijk plots versneld toegenomen door de Covid-19 crisis. Het koopgedrag van de mensen verandert: men gaat meer en meer online aankopen en als ik uit eigen ervaring kan spreken dan kan ik dit enkel beamen. Elke maand zie ik mijn omzet groeien. Uiteraard is dit niet enkel door Covid-19. Ook heb ik meer voorraad en enorm veel diversiteit van boeken, de prijzen zijn correct en mijn klantenservice is top! Nu, zonder hard werken, lukt dit niet.

"De gebraden kippen vliegen niet in je mond".

Natuurlijk brengt meer verkoop ook meer "rommel" met zich mee. Meer klantvragen wat goed is, maar ook meer retouren die eigenlijk geen retouren zijn. Retouren met als reden "Geen reden" maar waarvan het boek 3 weken geleden besteld was. Maw: "effe het boek lezen en dan retour zodat ik mijn geld terug krijg." Maar ik kan en mag niet klagen. Dit hoort er gewoon bij. 

Mens sana in corpore sano

Nog nooit voorheen in mijn leven heb ik bovenstaande zo goed gevoeld als nu. Sinds ik 2,5 maanden begonnen ben met mountainbiken, ben ik niet alleen bijna 3,5kg kwijt, ze blijven ook weg. En ik eet wat ik wil, ik drink mijn glaasjes wijn en eens een frisse pint, ik eet mijn bokes met choco, tussendoor wat fruit en een koekje en 's avonds voor de tv mijn koffie en mijn wafel. 

Vergeet niet dat als je je inschrijft bij www.thekingofbooks.com, je bij je eerste aankoop een korting krijgt van 10% op je eerste aankoop op een minimum aankoopbedrag van €20. 

2 opmerkingen
door VgqnprbzjfAkDK Aan September 23, 2020

XQSguklcqosePM

door RunKcoOmTXyHhSN Aan September 23, 2020

UeOlDmKuTd

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN