Onze vernieuwde website

door José de Miguel Aan August 17, 2023

Time flies.....

Het is ondertussen 6 jaar geleden dat ik met de verkoop van nieuwe en tweedehands boeken ben gestart.

Mij eerste plaats om tweedehands boeken te verkopen was op Amazon. Leek me heel makkelijk: je zocht wat boeken, je verzond ze naar het magazijn van Amazon en je wachtte tot je een verkoop had. Amazon deed dit allemaal voor je. Tot ik na enkele maanden mijn cijfers bekeek en vond dat Amazon voor al dat werk behoorlijk wat kosten aanrekende en dat de concurrentie moordend was. 

Behoorlijk snel kwam ik uit bij bol.com. Deze marktplaats deed eigenlijk hetzelfde als Amazon maar dan in België en Nederland. Omdat ik vooral Nederlandstalige boeken verkocht, was de keuze snel gemaakt. Bye Bye Amazon en bol.com here I come!

De verkoop op bol.com ging snel de hoogte in. In een mum van tijd was ik een topverkoper op bol.com met een uitstekende service. Boeken vlogen de deur uit en ik kreeg aanbiedingen van andere marktplaatsen om mijn boeken op hun platform te verkopen. Books In Belgium en Boekwinkeltjes kwamen erbij en hoewel de verkoop beduidend lager lag dan bij bol.com, was ik blij met deze 2 andere marktplaatsen.

De volgende stap was een eigen webwinkel die in de loop van 2018 van start ging. het was even zoeken en de leercurve was behoorlijk. Maar stap voor stap begon ik de mogelijkheden van een eigen webwinkel in te zien. Zijn de verkopen van dien aard dat ik bol.com aan de kant kan schuiven? Neen, zeer zeker niet. Maar de verkopen op de eigen webwinkel zijn wel elk jaar in stijgende lijn en maken tesamen met de 2 andere marktplaatsen, de afhankelijkheid van bol.com kleiner.

 

Fun en maatschappelijk verantwoord

Toen ik met online verkoop begon van boeken was het voor mij in de eerste plaats plezant. Maar ook verantwoord ondernemen was een belangrijk punt.

Ik zag dat er een mentaliteitsverandering bij de mensen leefde. Boeken moesten niet nieuw zijn. Waarom nieuw kopen als tweedehands er zo goed als nieuw uitzag?

Dat triggerde me en ik begreep meteen wat ik moest doen:

  • elke week nieuwe aanvoer van boeken
  • een hele ruime keuze in boeken
  • een premium service aanbieden
  • kwalitatieve tweedehands boeken verkopen

Het succes van een online winkel is een proces van vallen en opstaan, van regelmaat en van duidelijk weten wat en waar je naartoe wil. Je niet laten ontmoedigen door tegenslag, maar verder timmeren aan de weg.

Maar het moet vooral "fun" blijven 😀

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN