Wekelijkse nieuwe aanvoer van boeken

door José Noulez de Miguel Aan March 18, 2018

Elke week is het altijd uitkijken naar de nieuwe boeken die hier toekomen en altijd zitten er interessante boeken bij. Ik ga vanaf nu trachten om wekelijks of ten minste maandelijks deze interessante boeken eruit te pikken en ze jullie voorstellen.

Meer dan 4.000 boeken zijn te vinden bij The King of Books.

Just Cooking – Bart De Pooter

De maitre van restaurant Pastorale

Bart De Pooter serveert in zijn restaurant Pastorale de ‘culinaire klassiekers van morgen’ en werd hiervoor begin 2007 bekroond met een tweede Michelinster. Dit boek bundelt meer dan vijftig toprecepten van de Belgische avant-garde keuken, met veel aandacht voor smaak, textuur en culinaire sensaties. Alle gerechten worden op een kunstzinnige wijze gepresenteerd. De vernieuwende vormgeving van Inge Van Damme bezorgt dit boek internationale klasse. Schitterend in beeld gebracht door Bart Van Leuven.

Little Black Book – Sofie Valkiers

Fashion blog

Eerste boek van Belgiës bekendstemodeblogster
Sofie Valkiers droomde ervan haar eigen restaurant te openen en volgde een kookstage in Parijs. Zes maanden later keerde ze terug met een hart vol… mode! De elegante stijl van Parisiennes, de talloze winkeltjes, de fashion weeks, de ongelofelijke street wear, de eindeloze inspiratie… Sofie wilde haar passie met iedereen delen en startte haar fashion blog Fashionata. Intussen is deze blog een vaste waarde voor fashionista’s. Sofie verklapt je de ins & outs van het modewereldje, toont je welke kledingstukken elke vrouw in haar kast moet hebben, vertelt hoe een dag tijdens de fashion weeks eruitziet én noemt haar favoriete adresjes in binnen- en buitenland waar je leuke en unieke stukken op de kop kunt tikken.

Een jaar met Trump

Donald Trump

Wat niemand had voorspeld, werd waarheid:Donald Trump won de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De brutale campagne toonde hoe het machtigste land ter wereld worstelde met zichzelf en de grote tegenstellingen die zijn bevolking verdelen. Nu Trump de scepter zwaait in het Witte Huis is de onrust niet gaan liggen, integendeel. We beleven een kantelpunt in de geschiedenis. Als ooggetuige heeft Ine Roox de cruciale momenten van het afgelopen jaar mee beleefd. Ze volgde de Republikeinse conventie en de verkiezingen, trok door het diepe Amerika en praatte met honderden Amerikanen: van voormalige mijnwerkers tot kinderen van immigranten zonder papieren en zwarte burgerrechtenactivisten. Op haar tocht door meer dan tien Amerikaanse staten voelde Ine Roox heel wat angst, vertwijfeling, onzekerheid over de toekomst, maar ook verbetenheid en de kiem van een hevig verzet van die Amerikanen die blijven geloven in een betere en in een maakbare toekomst.

De Wijsheid Van Het Enneagram (SOLD)

EnneagramHet enneagram, gebaseerd op negen duidelijk omschreven persoonlijkheidstypen, is een van de populairste systemen voor zelfkennis. In De wijsheid van het enneagram introduceren twee gerenommeerde psychologen een nieuwe, krachtige manier om het enneagram te gebruiken als een instrument voor persoonlijke transformatie en ontwikkeling. Het enneagram wijst de weg naar het slechten van onze innerlijke barrières, het aanboren van unieke talenten en het ontdekken van onze diepste drijfveren.

Het Zevende Zintuig

Psychologie en telepathieDr. Rupert Sheldrake is een van de meest oorspronkelijke en innovatieve onderzoekers van deze tijd. In dit boek doet hij verslag van zijn research naar enkele van de meest intrigerende en moeilijkst verklaarbare verschijnselen die wij kennen. In een fascinerende speurtocht ontwikkelt hij een samenhangende en overtuigende visie, aan de hand van wonderlijke feiten, betrouwbare getuigenverklaringen, strikt wetenschappelijk onderzoek en zijn eigen krachtige greep op het ontastbare. Zijn boeken worden gelezen door nieuwsgierige mensen die, net als Sheldrake, geboeid zijn door de grensgebieden van de wetenschap.

1914 De Duitsers Komen!

WereldoorlogIn de vroege ochtend van zaterdag 1 augustus 1914 luiden overal te lande de stormklokken. Opgeschrikt springen burgers uit bed en drummen samen rond de champetter. Die kondigt met trillende stem de algemene mobilisatie aan. Nadat enkele dagen eerder al drie lichtingen van vroegere miliciens en de reserveofficieren van het veldleger opgeroepen werden, krijgen nu ook de andere klassen één dag de tijd om hun garnizoen te vervoegen. Overal spoeden grenswachters zich naar de grensovergangen. De Duitsers komen!

Geen oorlogskruis voor Mortsel 

WereldoorlogDe titel “Geen oorlogskruis voor Mortsel” zinspeelt op het feit dat ondanks de aangrijpende beproevingen die de bevolking van de gemeente Mortsel had doorstaan, waarbij onbeschrijflijk veel leed werd geleden, het nooit in aanmerking is gekomen voor de toekenning van een oorlogsonderscheiding zoals dit voor andere erg getroffen Belgische steden en gemeenten wel het geval is geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER
TERUG NAAR BOVEN